Glamour, delaktighet och demokrati

Seminarium, uppträdande och workshop med Nordens största dragshow-teatersällskap Bland Drakar och Dragqueens.  

De berättar om – och visar – konstformen dragshow och dess historia, om hur de använder dragshow som inkluderande och pedagogiskt verktyg för läsfrämjande, yttrandefrihet och demokrati.  

Det blir en hel del humor och glitter men också allvar och eftertanke. Bland Drakar och Dragqueens har utsatts för mycket hat och hot och delar här med sig av sina personliga erfarenheter. Det blir ett viktigt samtal om hur vi tillsammans kan gå samman mot hatet och skapa ett mer inkluderande samhälle för alla.  

Dessutom får du chans att uppleva konstformen dragshow genom en unik “Deltagande Dragshow” med uppträdanden och kreativa övningar där alla kan vara med. Så förbered dig på en timme av glamour, delaktighet och demokrati!

Foto av Bland Drakar och Dragqueens

Bland drakar och dragqueens

Bland Drakar och Dragqueens är Nordens första och största dragshow-teatersällskap med inriktning på sagostunder, föreställningar och musikaler för barn, unga, vuxna och personer med olika funktionsnedsättningar.  Sällskapet grundades i samarbete med Stockholms stadsbibliotek 2017 och har sedan dess sålt ut Konserthuset Stockholm, turnerat landet runt oavbrutet och slagit rekord med 191 föreställningar under endast år 2023. 

På Marskonferensen får du möta Petter Wallenberg, regissör och grundare samt författare, och Inga Tvivel (Jan Ericson): Dragshowartist, skådespelare, lärare.